Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz cielęcy z pieczarkami

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cielęcina bez kości 500 g
pieczarki 400 g
cebula 1-2 szt
masło 100 g
mąka pszenna 2-3 łyżki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
sos pieczarkowy 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz cielęcy z pieczarkami

Kroki postępowania

1
Cielęcinę umyć osuszyć i pokroić w kostkę.
Krok 1 - Gulasz cielęcy z pieczarkami foto
2
Kawałki mięsa obtoczyć w mące i obsmażyć na rozgrzanym ma
Krok 2 - Gulasz cielęcy z pieczarkami foto
3
Pieczarki obrać, podsmażyc na maśle i połączyc z mięsem. Dodać cebulę i chwilę dusić razem.
Krok 3 - Gulasz cielęcy z pieczarkami foto
4
Całość zalać sosem pieczarkowym i dusić do miekkosci mięsa. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Krok 4 - Gulasz cielęcy z pieczarkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 03.05.2015 21:00
Ciekawy pomysl

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak