Gulasz cielęcy

Gulasz cielęcy

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cielęcina

    400 gr
  • przecier pomidorowy

    70 gr
  • papryka

    1 szt
  • cukinia

    1 szt
  • cebula

    1 szt
  • sól

    do smaku
  • pieprz biały Prymat

    do smaku
  • mąka

    do obtoczenia
  • olej do smażenia

  • papryczka chili

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Gulasz cielęcy foto
Mięso pokroić w kostkę o średnicy 2 -3 cm. Obtoczyć w mące i obsmażyć na dużym ogniu.
Krok 2 - Gulasz cielęcy foto
Następnie dodać rozdrobnioną papryczkę chili, cebulę smażyć razem kilka minut
Krok 3 - Gulasz cielęcy foto
następnie dodać połowę cukini i papryki pokrojonych w kostkę
Krok 4 - Gulasz cielęcy foto
Po kilku minutach całość zalać wodą, dodać przecier pomidorowy,doprawić solą i pieprzem do smaku.Zmniejszyć palnik i dusić na małym ogniu około 1-1,5h.
Krok 5 - Gulasz cielęcy foto
Na 10 minut przed końcem dodać połowę cukini i papryki pokrojonej w kostkę,które nam zostały.Warzywa,które były dodane na początku podczas gotowania rozpadły się i nadały charakterystyczny smak gulaszowi, te dodane na końcu zostaną lekko obgotowane, dzięki czemu podczas jedzenia będziemy je czuć.
Krok 6 - Gulasz cielęcy foto
Podawać dowolnie np. z plackami zieniaczanymi, z kaszą czy pieczywem.
Krok 7 - Gulasz cielęcy foto
Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (22)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

jasiek

13.04.2014 18:16
pyszny gulasz

Malgorzata549

24.09.2013 10:37
uwielbiam gulasz

adelajda

15.09.2013 12:04
rzadko robię takie mięso !!

IwonaKa

14.08.2013 00:07
dawno nie jadłam cielęciny,pycha gulasz

Seba

13.07.2013 08:47
bardzo smaczny obiadek

EmciaPichci

29.05.2013 09:03
oj dawno takiego nie jadłam!

Agnieszka-87-25

14.05.2013 12:48
pychota zjadła bym troszkę

Ela15

08.05.2013 07:24
ekstra gulasz

w mojej kuchni

01.05.2013 18:19
smacznie podany z dobrego mięsa..

Jastinka

18.03.2013 12:51
bardzo fajny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat