Gulasz chłopski

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kiełaba wiejska

    30 dag
  • cebula biała

    1 szt
  • pomidor

    1 szt
  • czosnek

    1 szt
  • Majeranek suszony Prymat

  • Pieprz biały mielony Prymat

  • margaryna

    1/4 kostki
  • boczek wędzony

    6 plastry
  • karkówka

    1/2 bez kości
  • papryka czerwona

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

W brytwance rozgrzewamy margarynę wrzucamy pokrojona karkówkę obsmażamy dodajemy wyciśnięty czosnek ,mieszamy. Dodajemy pokrojony boczek,kiełbasę ,paprykę,pomidorka i cebulę .Mieszamy obsmażamy .Dodajemy wszystkie przyprawy ,mieszamy .Dolewamy troszkę wody dusimy mieszamy jak będzie trzeba znów dolejmy troszkę wody .

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
kasiaw 13.02.2012 22:12
też taki serwyje
kasiaw 13.02.2012 22:11
bardzo fajny
Kate131 09.01.2012 08:04
dobry
sylwia / sytofala 18.08.2011 21:59
już czuje jego zapach
sylwia / sytofala 18.08.2011 21:59
już czuje jego zapach
eli_555 04.03.2011 22:20
pyszny gulasz
zuzanna6 27.11.2010 08:24
spróbuję,napewno dobry.
Joanna108 14.11.2010 08:42
Smaczny, prosty i sycący - mniam.
Monika193 17.08.2010 11:33
bardzo taki lubie
plocia 17.08.2010 11:12
często go robię

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat