Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz cesarski z indyka

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mięso gulaszowe z indyka 30 dag
Przyprawa do mięs Prymat do smaku
smalec 1 łyżeczka
cebula 1
sól do smaku
pieprz do smaku
cytryna 1/4
bulion drobiowy 200 ml
pomidory krojone z puszki 1/2 puszka
smietana 18% 50 ml
mąka pszenna 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz cesarski z indyka

Kroki postępowania

1
Mięso umyć, osuszyć, pokroić w kostkę, obsypać przyprawą do mięs Knorr i odstawić do lodówki (najlepiej na noc). Obsmażyć na smalcu, dodać poszatkowaną w piórka cebulę, podsmażyć, przyprawić solą i pieprzem, przełożyć do rondla.
Krok 1 - Gulasz cesarski z indyka foto
2
Cytrynę pokroić w plasterki, położyć na mięso, przykryć i dusić 10 minut.
Krok 2 - Gulasz cesarski z indyka foto
3
Wyjąć plasterki cytryny, podlać bulionem i dusić 15 minut.
Krok 3 - Gulasz cesarski z indyka foto
4
Następnie dodać pomidory z puszki i dusić ok. pół godziny, do miękkości mięsa.
Krok 4 - Gulasz cesarski z indyka foto
5
Zagęścić mąką wymieszaną ze śmietaną, zagotować. Przyprawić solą i pieprzem.
Krok 5 - Gulasz cesarski z indyka foto
6
Podawać z makaronem.
Przepis znajduje się na moim blogu Kuchenne rozterki początkującej blogerki http://gorzko-gorzki.blogspot.com/
Krok 6 - Gulasz cesarski z indyka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

JOANNA16 25.04.2014 21:50
smaczny obiadek)))
Kejti 01.03.2014 18:51
Smaczny gulasz :-)
agnieszka214 15.02.2014 13:09
bardzo pyszne danie
Agata3 15.02.2014 13:00
smaczny obiadek :)
agnieszka131919 15.02.2014 11:30
bardzo smaczne
Paolcia 15.02.2014 09:02
mmm smaczne too :)
iwi 15.02.2014 08:58
Pyszne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak