Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
Lista składników
-
udko z kurczaka
2 szt, pieczone, -
żeberka wieprzowe
kawałek pieczone, -
łopatka bez kości
kawałek pieczone, -
podgrzybki
ok.250 g.(u mnie mrożony) -
cebula
1 szt, -
bulion
1,5 - 2 szkl, -
masło klarowane
2 łyżki, -
sos
z pieczonego mięsa, -
marchewka
1 szt, -
Liść laurowy suszony Prymat
2 -
Ziele angielskie całe Prymat
5 ziarenek, -
sól i pieprz
do smaku, -
Przyprawa do gulaszu i dań kuchni węgierskiej Prymat
do smaku,
dodatkowo;
-
śmietana
Sposób przygotowania
Cebulę obrać i pokroić w kostkę.
Grzyby (u mnie podgrzybki)rozmrozić a następnie podsmażyć razem z cebulą na maśle klarownym.
Podsmażać około 15 - 20 minut , wlać bulion , dodać plasterki marchewki , liście laurowe , ziele angielskie i gotować do miękkości grzybów i marchewki.
Dodać pokrojone mięso a na koniec sos z pieczonych mięs.
Doprawić do smaku przyprawą do gulaszu i w razie potrzeby solą i pieprzem.
Pogotować jeszcze chwilę i gulasz gotowy.
Można zabielić śmietaną.
Komentarze (2)
Nie masz konta? Zarejestruj się