Gulasz Bożeny

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Lista składników

  • udko z kurczaka

    2 szt, pieczone,
  • żeberka wieprzowe

    kawałek pieczone,
  • łopatka bez kości

    kawałek pieczone,
  • podgrzybki

    ok.250 g.(u mnie mrożony)
  • cebula

    1 szt,
  • bulion

    1,5 - 2 szkl,
  • masło klarowane

    2 łyżki,
  • sos

    z pieczonego mięsa,
  • marchewka

    1 szt,
  • Liść laurowy suszony Prymat

    2
  • Ziele angielskie całe Prymat

    5 ziarenek,
  • sól i pieprz

    do smaku,
  • Przyprawa do gulaszu i dań kuchni węgierskiej Prymat

    do smaku,

dodatkowo;

  • śmietana

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Upieczone mięso które trzeba oddzielić od kości a następnie pokroić w różnej wielkości kawałki.
Cebulę obrać i pokroić w kostkę.
Grzyby (u mnie podgrzybki)rozmrozić a następnie podsmażyć razem z cebulą na maśle klarownym.
Podsmażać około 15 - 20 minut , wlać bulion , dodać plasterki marchewki , liście laurowe , ziele angielskie i gotować do miękkości grzybów i marchewki.
Dodać pokrojone mięso a na koniec sos z pieczonych mięs.
Doprawić do smaku przyprawą do gulaszu i w razie potrzeby solą i pieprzem.
Pogotować jeszcze chwilę i gulasz gotowy.
Można zabielić śmietaną.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gusia1000 07.06.2018 19:17
pyszny gulasz.
Jagódka17 09.04.2018 15:07
pyszny obiadek

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat