Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz aromatyczny, pieczone ziemniaczki i sałata

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1
czosnek 3 ząbki
majeranek
suszone pomidory z czosnkiem szczypta
cynamon szczypta
bazylia szczypta
marchew 2
groszek konserwowy 0,5 op
kukurydza w puszce 0,5 op
sól
pieprz
śmietana 18 proc 2 łyżki
wino białe 0,5 szkl
bulion 0,5 szkl
szczypiorek usiekany 2 łyzki
wieprzowina 500 (szynka)

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz aromatyczny, pieczone ziemniaczki i sałata

Mięso pokroić w kostkę , dodać marchewkę pokrojoną w kostkę, drobno posiekaną cebulę i czosnek, podsmażyć wszystko w głębokiej patelni, dodać przyprawy, wino i bulion, dusić pod przykryciem, w razie potrzeby podlać bulionem. Pod koniec dodać kukurydzę i groszek oraz śmietanę i dobrze wymieszać, doprawić do smaku solą i pieprzem, posypać szczypiorkiem.
Podawać z pieczonymi ziemniaczkami lub frytkami i zieloną sałatą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak