Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz arabski

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 1 główka
baranina 0,5 kg
cebula 2 sztuki
czosnek 2 ząbki
masło 3 łyżki
sól 1 łyżeczka
pieprz 1 łyżeczka
ziele angielskie 2 ziarenka
sok z cytryny 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz arabski

W garnku rozgrzać masło, włożyć pokrojone: mięso, cebulę i czosnek, smażyć na średnim ogniu do zrumienienia.Doprawić solą i pieprzem, dodać ziele angielskie, wlać tyle wody, aby tylko przykryła mięso; gotować pod przykryciem na średnim ogniu, aż mięso będzie na wpół miękkie. Kapustę pokrajaną w 2 cm paski włożyć do garnka z mięsem, wymieszać, wlać tyle wody, aby przykryła zawartość, gotować dalej przez 30 minut.Sok z cytryny wlać na 10 minut przed końcem gotowania.SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

daria899 02.03.2012 23:53
pyszny
goofy9 04.12.2011 23:47
ciekawy przepis
bami 21.10.2011 22:57
Ciekawy skład :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak