GULASZ ANANOSOWY Z KIEŁBASĄ

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ananas

    1 puszka
  • kiełbasa śląska

    1/2 kg
  • cebula

    8
  • koncentrat pomidorowy

    1
  • masło

    2 łyzki
  • sól i pieprz

    do smaku
  • fasola czerwona z puszki

    2 puszki
  • bazylia otarta Prymat

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kiełbasę i cebulę kroimy i wrzucamy na patelnie - podsmażamy. Kiełbasę wrzucamy trochę wcześniej od cebuli. Dokładamy pokrojone w kostkę ananasy z sokiem. Dodajemy czerwoną fasolkę bez wody. Dodajemy koncentrat pomidorowy i mieszamy. Na koniec wlewamy bulion i gotujemy około 10 minut. na koniec wsypujemy bazylię.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Barbara55 08.10.2011 18:18
to nie dla mnie
szajba2 05.10.2011 15:38
to dla koneserów
kielcok1 18.08.2011 16:15
o jej to nie dla mnie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat