Gulasz ala prymat

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula

    2 szt
  • marhewka

    2 szt
  • kucharek warzywny

    1 kostka
  • olej do smażenia

  • grzyby suszone

    2-3 sztuki
  • Przyprawa do gulaszu i dań kuchni węgierskiej Prymat

    2 łyzeczki
  • karkówka

    1 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso pokroić w dużą kostkę,a cebulę w piórka.grzyby (namoczone przez kilka godzin) w paseczki
Na oleju obsmażyć mięso, aż się zrumieni, dodać cebulę i pokrojoną w słupki marchewkę i grzyby,i 2 łyżeczki przyprawy do gulaszu, wymieszać i jeszcze parę minut smażyć, podlać wywarem przyrządzonym z kostki warzywnej.Dusić do miękkości mięsa.
Kiedy mięso będzie miękkie, zagęścić mąką wymieszaną z wodą.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ela15 22.09.2011 11:52
aż poczułam ten zapach, pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat