Gulasz

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • czosnek

    2 ząbki
  • cebula

    2
  • papryka

    3
  • puszka kukurydzy

    1
  • banan

    2
  • olej

    2 łyżki
  • wieprzowina

    75 dag
  • koncentrat pomidorowy

    2 łyżeczki
  • mąka

    1 łyżka
  • wędzony boczek

    5 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Na oleju zeszklić pokrojoną w kosteczkę cebulę oraz czosnek. Dodać pokrojone mięso i obsmażyć z każdej strony. Przyprawić do smaku. zdjąć z patelni a na nią wrzucić pokrojoną w kosteczkę paprykę i banany. Chwilkę podsmażyć. Ponownie wrzucić mięso. Dodać koncentrat pomidorowy i mąkę. Całość zasmażyć. Następnie dodać 1 litr wody i boczek pokrojony w kostkę. Zagotować. Dusić pod przykryciem na małym ogniu ok. godziny. na koniec dodać kukurydzę. Przed podaniem danie posypać natką pietruszki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IlonaAlbertos 26.05.2012 23:03
Z bananem nie jadłam.
pacpaw 30.09.2010 09:50
ten banan w przepisie, aż kusi aby wypróbować

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat