Gulasz

Gulasz

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • czosnek

    2 ząbki
  • cebula

    2
  • papryka

    3
  • puszka kukurydzy

    1
  • banan

    2
  • olej

    2 łyżki
  • wieprzowina

    75 dag
  • koncentrat pomidorowy

    2 łyżeczki
  • mąka

    1 łyżka
  • wędzony boczek

    5 dag
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Gulasz

Na oleju zeszklić pokrojoną w kosteczkę cebulę oraz czosnek. Dodać pokrojone mięso i obsmażyć z każdej strony. Przyprawić do smaku. zdjąć z patelni a na nią wrzucić pokrojoną w kosteczkę paprykę i banany. Chwilkę podsmażyć. Ponownie wrzucić mięso. Dodać koncentrat pomidorowy i mąkę. Całość zasmażyć. Następnie dodać 1 litr wody i boczek pokrojony w kostkę. Zagotować. Dusić pod przykryciem na małym ogniu ok. godziny. na koniec dodać kukurydzę. Przed podaniem danie posypać natką pietruszki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

IlonaAlbertos 26.05.2012 23:03
Z bananem nie jadłam.
pacpaw 30.09.2010 09:50
ten banan w przepisie, aż kusi aby wypróbować

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat