Gulasz

Gulasz

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

gniazda

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wieprzowina

    70 dag
  • sól, pieprz

    wg uznania
  • ząbek czosnku

    2-3 ząbki
  • cebula

    1 sztuka
  • tłuszcz

    wg uznania
  • słodka śmietana

    1/2 szklanki
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Gulasz

Mięso pokroić w kostkę. Posolić. Obtoczyć w mące i podsmarować na tłuszczu. Przełożyć do garnka. Podlać wodą. Pokroić cebulę. Dodać do mięsa. Dodać ziele, liść io czosnek. Dusić do miękkości. Zagęścić sos mąką ze śmietaną i doprawić do smaku.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Juleczka20 28.07.2011 20:09
super
malaczarna23 25.07.2011 13:29
lubię
jola1512 07.07.2011 12:06
pycha
MAR3STA 11.11.2010 15:23
super!
Karolcia12 30.09.2010 15:01
ciekawe jak smakuje z czosnkiem

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat