Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gulasz

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wieprzowe 800 gram
woda 1 litr
smalec 1/2 kostki
ziele angielskie 5 sztuk
Liść laurowy suszony Prymat 5 sztuk
przyprawa uniwersalna 1 łyżeczka
marchew 1 sztuka
cebula 1 sztuka
mąka 2 łyżki
sól do smaku 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
Papryka słodka mielona Prymat 1 szczypta
papryka czerwona 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: gulasz

Pokrój cebulę i mięso w kostkę. Obsmaż mięso na patelni ze smalcem. Przełóż obsmażone mięso do garnka z gotującą się wodą. Na tej samej patelni podsmaż cebulę i dodaj do garnka z mięsem.Marchew zetrzyj na tarce,paprykę pokrój w kostkę, dodaj warzywa do garnka. Dodaj liść laurowy i ziele angielskie oraz przyprawę uniwersalną. Gotuj aż mięso zmięknie. Z łyżki smalcu i mąki zrób na patelni zasmażkę dodaj do gulaszu kiedy mięso będzie miękkie.. Na koniec dopraw do smaku solą pieprzem i papryką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zdzisław 26.10.2014 12:38
smaczny obiad dla mnie poodano
bhb8 26.10.2014 11:45
dobry obiad :)
olkaaa 26.10.2014 10:52
już dawno nie robiłam
mały_łasuch 26.10.2014 09:25
Wspaniały gulasz!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak