Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mięso wieprzowe bez kości 0,5 kg
kasza jęczmienna 2 woreczki
ogórek kiszony 4 szt
cebula 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz

Mięso kroimy w kostkę, smażymy na oleju razem z posiekaną cebulką. Kaszę gotujemy wg przepisu. Gdy mięsko się podsmaży, dolewamy wody i dusimy pod przykryciem do miękkości. Do mięsa dodajemy odrobinę mąki rozrobionej w pół szklance wody i robimy sos. Przyprawiamy majerankiem, solą i pieprzem. Kroimy ogórki w kostkę i dodajemy do mięska pod koniec smażenia.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 01.07.2014 20:28
pyszny obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak