Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gulasz

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka 1 kg
cebula 1 szt
olej do smażenia
delikat
mąka 5 łyżek
woda 0,5 szkl
śemitana 2 łyżki
woda 1 litr

Przepis i sposób przygotowania na: gulasz

Kroki postępowania

1
Mięsko kroimy w niewielkie plastry. Posypujemy delikatem do mięs, smażymy na oleju.
Cebulę kroimy w kostkę, podsmażamy na oleju. Wkładamy do garnka zalewamy wodą. Gotujemy ok 30-40 minut.
Krok 1 - gulasz foto
2
Dodajemy na koniec śmietanę i zagęszczamy wodą z mlekiem.
Krok 2 - gulasz foto
3
Podajemy z ziemniakami, ryżem lub z chlebkiem i surówką.
Krok 3 - gulasz foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

malaczarna23 01.06.2012 09:52
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak