Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gularz wieprzowy z suszonymi prawdziwkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka wieprzowa 700 g
mąka 1 łyżka
śmietana 2 łyzki
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
ziele angielskie 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: gularz wieprzowy z suszonymi prawdziwkami

Mięso pokroić w kostkę, podsmażyć na suchej patelni, zalać woda. Dodać ziele i liść laurowy, suszone i grzyby i dusić do miękkości. Gdy mięsko będzie miękkie wymieszać mąkę ze śmietaną i wlać do mięsa i doprawić do smaku solą i pieprzem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

JOANNA16 18.11.2013 08:07
mmm pyszne mięsko i to jeszcze z prawdziwkami
Megg 17.11.2013 17:03
hmmm pyszny gulasz na obiadek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak