Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gularz warzywny z tymiankiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

papryka czerwona 1 szt
papryka zielona 1 szt
brokuły 30 dag
marchewka 3 szt
cebula 2 szt
cukinia 1 szt
czosnek 2 ząbki
oliwa 1 łyżka
sól, pieprz do smaku
tymianek 0,5 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Gularz warzywny z tymiankiem

Cebulę i czosnek obrać i posiekać. Zeszklić na oliwie, wlać 2 łyżki wody i zagotować. Brokuły podzielić na różyczki. Paprykę oczyścić z gniazda nasiennego i pokroić. Cukinię i marchewkę obrać i pokroić. Warzywa dodać do cebuli. Doprawić solą, pieprzem i tymiankiem. Dusić przez 25 minut często mieszając.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak