Guacamole z polskimi akcentami

Guacamole z polskimi akcentami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • awokado

    2 sztuka
  • pomidor

    1 sztuka
  • cebula czerwona

    1 sztuka
  • sok z limonki

    2 łyżka
  • oliwa

    2 łyżka
  • natka pietruszki

    3 łyżka
  • czosnek

    1 ząbek
  • sól gruboziarnista

    1 szczypta
  • tabasco

    1 kropla
  • Chili z solą morską Prymat w młynku

    do smaku
  • krakersy

    180 gram
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Awokado przeciąć na pół, wyciągnąć pestki. Miąższ wydrążyć za pomocą łyżeczki. Dodać sok z limonki i utrzeć na gładkie pure. Cebulę pokroić w kostkę. Pomidora obrać ze skórki i usunąć gniazda nasienne, pokroić w drobną kostkę. Składniki połączyć z awokado, dodać przeciśnięty czosnek, tabasco, sól, natkę i oliwę. Doprawić świeżo zmielonym chili. Wymieszać i podawać z krakersami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ewa6274879 30.10.2012 21:40
podoba mi się taka mieszanka :)
Rafał10 29.10.2012 21:48
uwielbiam takie meksykańskie przekąski :) na pewno wypróbuję :)
caffee_tea 29.10.2012 21:26
super przepis
V_kuchareczka 29.10.2012 21:04
ciekawy przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat