Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Guacamole z polskimi akcentami

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

awokado 2 sztuka
pomidor 1 sztuka
cebula czerwona 1 sztuka
sok z limonki 2 łyżka
oliwa 2 łyżka
natka pietruszki 3 łyżka
czosnek 1 ząbek
sól gruboziarnista 1 szczypta
tabasco 1 kropla
Chili z solą morską Prymat w młynku do smaku
krakersy 180 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Guacamole z polskimi akcentami

Awokado przeciąć na pół, wyciągnąć pestki. Miąższ wydrążyć za pomocą łyżeczki. Dodać sok z limonki i utrzeć na gładkie pure. Cebulę pokroić w kostkę. Pomidora obrać ze skórki i usunąć gniazda nasienne, pokroić w drobną kostkę. Składniki połączyć z awokado, dodać przeciśnięty czosnek, tabasco, sól, natkę i oliwę. Doprawić świeżo zmielonym chili. Wymieszać i podawać z krakersami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa6274879 30.10.2012 21:40
podoba mi się taka mieszanka :)
Rafał10 29.10.2012 21:48
uwielbiam takie meksykańskie przekąski :) na pewno wypróbuję :)
caffee_tea 29.10.2012 21:26
super przepis
V_kuchareczka 29.10.2012 21:04
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak