Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

GUACAMOLE do nachos

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

awokado 1 dojrzałe
pomidor 1 średni
śmietana gęsta 1 łyżka
sok z cytryny 1/2 łyżeczki
nachos 1 op

Przepis i sposób przygotowania na: GUACAMOLE do nachos

Awokado dzielimy na pół, wyciągamy pestkę i obieramy ze skóry. Miąższ kroimy w drobną kostkę.

Pomidora kroimy na cztery części, wycinamy i odrzucamy gniazdo nasienne, a pozostałą część kroimy w kosteczkę.

Awokado mieszamy z pomidorami, skrapiamy sokiem z cytryny i mieszamy ze śmietaną.
Na koniec próbujemy i ewentualnie doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy jako dip do nachos.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

krystyna330 08.05.2013 19:35
pychotka :-)
smakowita 30.05.2012 09:44
super !
Goya 08.05.2012 07:33
super
parysek10 05.01.2012 18:16
może być niezłe
parysek10 05.01.2012 18:16
może być niezłe
parysek10 05.01.2012 18:16
może być niezłe
Małgosia6 28.10.2011 10:39
wygląda zachęcająco
marta1371 20.07.2011 23:07
Chętnie wypróbuję
Edyta38 15.06.2011 19:15
smaczne
Aleksandra45 07.12.2010 09:09
super!
MAR3STA 09.11.2010 18:12
zachęcające!
eli82 01.11.2010 09:48
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak