Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Guacamole

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

awokado 2 szt.
papryczka chili 1 szt.
pomidor 1 szt.
cebula czerwona 1/2 szt.
czosnek 1/2 ząbka
kolendra 2 łyżki
limonka 1/2 szt.
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Guacamole

Dojrzałe awokado przekrawamy na pół, wyjmujemy pestkę, ale ja zachowujemy, obieramy.
Miąższ awokado rozgniatamy widelcem (lub drobno kroimy jeśli chcemy uzyskać konsystencję salsy) i dodajemy od razu sok wyciśnięty z limonki.
Pomidora sparzamy, obieramy ze skórki i pozbawiamy gniazd nasiennych, drobno kroimy, dodajemy do awokado.
Chili pozbawiamy pestek i drobniutko kroimy, dodajemy do awokado.
Dodajemy także drobno pokrojoną cebulę, natkę kolendry i wyciśnięty przez praskę czosnek. Całość doprawiamy solą i dokładnie mieszamy. Do guacamole wkładamy wyjętą pestkę, co zapobiega ciemnieniu awokado. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ppaulina 08.09.2013 16:54
kolorowo i pysznie
Milena87 26.05.2013 21:02
wygląda fajnie, chciałabym spróbować :)
JOANNA16 17.05.2013 15:27
ale kolorowo i pewnie smacznie
mufinka79 17.05.2013 13:54
Dziękuję bardzo !
meg1984 17.05.2013 07:43
ciekawy przepis, może kiedyś wypróbuję
babajaga1969 16.05.2013 19:44
fajne i kolorowe
Konczi 16.05.2013 17:38
musi być smaczne
Kasia21 16.05.2013 16:19
super połączenie składników

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak