Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grzyby z papryką w musztardzie po chorwacku

3.0
(13)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Składniki

papryka czerwona 4 strąki
papryka żółta 1 strąk
grzyby leśne 600 g

Zalewa

ocet 10 % 150 ml
woda 200 ml
cukier 2 łyżki
sól 1 łyżka
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 10 ziaren
Liść laurowy suszony Prymat 6 szt

Omasta

Musztarda stołowa Prymat 150 g
musztarda dijon 150 g
olej 150 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Grzyby z papryką w musztardzie po chorwacku

Przygotowujemy marynatę.
Papryki kroimy w paski, grzyby-większe kroimy, mniejsze zostawiamy w całości.
Pokrojone papryki i grzyby wrzucamy do marynaty, zagotowujemy, trzymamy na gazie około 10 min. Odcedzamy, studzimy.
Musztardę i olej mieszamy, dodajemy ostudzone grzyby i paprykę.
Całość dokładnie łączymy i przekładamy do słoików.
Nie jest konieczna pasteryzacja. Tak przygotowane grzyby można przechowywać rok w ciemnym miejscu. My jednak dokonaliśmy pasteryzacji ;) gdyż obdarujemy słoiczkami naszych najbliższych ;)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

KORAL 08.10.2017 16:30
Pyszne..... :)
Jagódka17
Jagódka17 08.10.2017 14:22
To musi być pyszne
jejkuchnia 07.10.2017 17:06
Jeszcze o takich nie słyszałam. :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak