Grzyby z cebulką po kaszubsku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • grzyby leśne

    1 kg
  • cebula biała

    2 szt
  • olej do smażenia

    2 łyżki
  • sól i pieprz

    do smaku
  • olej roślinny

    1/2 szklanki
  • ketchup pikantny

    120 g
  • koncentrat pomidorowy

    120 g
  • ocet

    30 ml
  • woda

    30 ml
  • ksylitol

    3 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Obgotowane i ostudzone grzyby kroimy w drobną kostkę. Cebulkę drobno kroimy i szklimy na złoty kolor, mieszamy z grzybami.
W osobnym garnku mieszamy : ocet, wodę, koncentrat, ketchup i olej. Zalewamy grzyby i gotujemy na małym ogniu do 5 minut. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem ziołowym i ksylitolem.

Przekładamy do słoiczków. Pasteryzujemy około 15 - 20 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat