Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grzyby z cebulką po kaszubsku

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

grzyby leśne 1 kg
cebula biała 2 szt
olej do smażenia 2 łyżki
sól i pieprz do smaku
olej roślinny 1/2 szklanki
ketchup pikantny 120 g
koncentrat pomidorowy 120 g
ocet 30 ml
woda 30 ml
ksylitol 3 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Grzyby z cebulką po kaszubsku

Obgotowane i ostudzone grzyby kroimy w drobną kostkę. Cebulkę drobno kroimy i szklimy na złoty kolor, mieszamy z grzybami.
W osobnym garnku mieszamy : ocet, wodę, koncentrat, ketchup i olej. Zalewamy grzyby i gotujemy na małym ogniu do 5 minut. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem ziołowym i ksylitolem.

Przekładamy do słoiczków. Pasteryzujemy około 15 - 20 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak