Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grzyby w śmietanie

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

podgrzybki 0,5 kg
prawdziwki 0,25 kg
cebula 2 sztuki
śmietana 18 proc 200 ml
sól i pieprz do smaku
natka pietruszki 1 maly peczek
koperek 1 maly peczek
olej rzepakowy do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Grzyby w śmietanie

Obgotowane i wystudzone grzyby kroimy w kawałki, wrzucamy na patelnię z 3 łyżkami oleju i smażymy.

Cebule siekamy, wrzucamy do grzybów, smażymy razem.

Śmietanę wlewamy do grzybów, mieszamy i dusimy kilka minut.

Natkę i koperek płuczemy, osuszamy i siekamy. Wrzucamy do sosu. Mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem.

Tak przygotowany sosik grzybowy podajemy z kopytkami, ziemniakami, lub jak ja, z pyzami ziemniaczanymi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jadwiga/Jaga85 01.09.2014 14:01
proste i pyszne danie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak