Przepis i sposób przygotowania na: Grzyby w śmietanie
* 40dkg grzyby leśne świeże ( ja miałam różne)
* 2 łyzka margaryna zwykła
* 1 mała cebula
* 200g śmietana 18%
* 1/2 szklanka przegotowanej gorącej wody
* 8 gałązek nać pietruszki (posiekanej)
* sól,pieprz(wg. uznania)
PRZYGOTOWANIE:
Ja zrobiłam ten sos tak jak wyniosłam z domu.Czyli bardzo prosto i smacznie.Polecam :)
Grzyby wyszczyściłam,pokroiłam na dość spore kawałki,mniejsze zostawiłam w całości. Zalałam zimną woda posoliłam jedną łyżeczką soli i obgotowałam je około 40 minut. W rondlu rozpusciłam dwie łyzki margaryny,do niej dodałam cebulę odrobinkę soli,pieprzu i podsmażyłam ją delikatnie(mieszając) Następnie dodałam wcześniej ugotowane grzyby wraz z posiekaną natką pietruszki. Mieszając smażyłam wszystko około 10 minut. Podlałam wodą ,doprawiłam jeszcze solą i pieprzem.W kubku rozrobiłam śmietanę i wlałam do całości mieszając. Podgotowałam 3 minutki i gotowe. Podałam z ziemniakami :)
SMACZNEGO . . . .