Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grzyby w panierce

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapelusze grzybów 5
mleko 1 szklanka
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
mąka 2 łyżki
jajko
sól
pieprz
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Grzyby w panierce

Grzyby dokładnie opłukać, zalać szklanką wody i odstawić na noc. Następnego dnia wlać do nich jeszcze szklankę mleka i gotować na bardzo małym ogniu 45 minut. Odcedzić, ostudzić, oprószyć pieprzem i solą. Panierować w mące, roztrzepanym jaju i bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju na złoto.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 07.02.2013 13:14
pyszne często robię
halinka1011 02.09.2011 21:26
smakowite

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak