Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grzyby w cieście naleśnikowym

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Sezon grzybowy w pełni, więc możemy wymyślać różne grzybowe dania. Dzisiaj przygotowałam (same kapelusze) z podgrzybków zanurzane w cieście naleśnikowym, a następnie smażone na tłuszczu. Wyszły bardzo smaczne, a ciasto było chrupkie i mięciutkie.

Składniki:

Składniki na ciasto:

mąka 1 szklanka
jajko 1 sztuka
Pieprz czarny mielony Prymat 2 szczypty
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 0.5 łyżeczki
woda mineralna 150 mililitr

Dodatkowo:

grzyby leśne 8 szklanek
olej rzepakowy do smażenia 4 łyżki

Porada

Przyprawy dodajemy do smaku według swojego uznania.

Przepis i sposób przygotowania na: Grzyby w cieście naleśnikowym

Podgrzybki dokładnie oczyścić, oddzielić kapelusze, następnie kapelusze obgotować w osolonej wodzie około 3 -5 minut, po czym odsączyć na sicie i wystudzić.

Z podanych składników przygotować gładkie jednolite ciasto naleśnikowe.

Grzyby zanurzać w cieście naleśnikowym , a następnie smażyć na rozgrzanej patelni z dodatkiem oleju. Podawać z ugotowanym na sypko ryżem z warzywami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 20.07.2019 19:52
Dobre.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak