Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grzyby suszone w śmietanie

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grzyby suszone 5 dag(ja użyłam prawdziwki)
sól do smaku
czosnek 6 ząbków
masło 2 łyżki
jogurt naturalny 2 łyżki
śmietana gęsta 2 łyżki
Papryka ostra mielona Prymat do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Grzyby suszone w śmietanie

Wykonanie:
Grzyby zalać wodą i zostawić do następnego dnia. Następnie dolać 1 szklankę wody, dodać zmiażdżony czosnek, posolić do smaku i ugotować do miękkości. Grzyby odcedzić i obsmażyć na maśle przez około 5 minut. Jogurt wymieszać ze śmietaną, doprawić pieprzem i papryką do smaku, dodać do grzybów i dusić jeszcze przez 5 minut. Podawać z pieczywem lub do polania ziemniaków na obiad.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ella korenfeld 29.09.2023 14:38
Mashrooms
Renataj 25.11.2016 13:37
U nas to obowiązkowe danie wigilijne /tylko u nas dodaje się samą śmietanę:)/
mirosława4 25.11.2016 12:19
smaczny ten sosik
Mniam 25.11.2016 11:26
Smaczny i aromatyczny sos.
Futka 25.11.2016 08:40
Ale pyszności!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak