Grzyby suszone, smażone w oleju

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • grzyby suszone

    15 dag
  • mleko

    2 szkl
  • mąka

    3 łyżki
  • jajo

    2 szt
  • bułka tarta

    3 łyżki
  • olej

    1\\2 szkl
  • sól, pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Grzyby przemyć pod bieżącą wodą i namoczyć na noc w mleku, odsączyć, ugotować w lekko osolonej wodzie, ponownie odsączyć. Odcedzone grzyby panierować w mące, jajkach i tartej bułce, posolić, posypać pieprzem i smażyć z obu stron w głębokim wrzącym oleju.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat