Grzyby Portobello faszerowane szpinakiem i bekonem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szpinak świeży

    225 gram
  • bekon

    kilka plasterków
  • czosnek

    2 ząbki
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    55 gram
  • bazylia świeża

    1 garść
  • oliwa

  • grzyby

    3 typ: "portobello"
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Grzyby Portobello faszerowane szpinakiem i bekonem foto
Rozgrzej 2 łyżki oliwy z oliwek i połóż grzyby zaokrągloną częścią na patelni; smaż przez ok.1 min.
Umyj świeży szpinak i wrzuć do garnka. Na małym ogniu gotuj przez ok. 2-3 min, aż szpinak straci na objętości. Odcedź wodę i pokrój na kawałki.
Krok 2 - Grzyby Portobello faszerowane szpinakiem i bekonem foto
Usmaż pokrojony na małe kawałki bekon, pokrojone nóżki grzybów oraz czosnek (ok. 5 min). Dodaj pokrojony szpinak, bułkę tartą, pokrojoną bazylią oraz sól i pieprz do smaku. Dokładnie wymieszaj i nafaszeruj kapelusze grzybów. Skrop oliwa z oliwek i włóż do piekarnika (180C) na 20 minut.
Krok 3 - Grzyby Portobello faszerowane szpinakiem i bekonem foto
Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ada-Gaba 13.05.2012 09:06
znakomite
Anna146 21.04.2012 16:15
oryginalne grzybki
Paweł10 21.04.2012 11:51
ekstra :-)
Ewa6274879 20.04.2012 22:37
bardzo apetyczne :)
ziutula 20.04.2012 21:56
ale smacznie nadziane...

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat