Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grzyby po litewsku

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

maślaki 50 dag
cebula
masło 2 łyżki
śmietana 22% 1/2 szklanki
jaja 2
sól
pieprz
chleb razowy 1/2 suchy

Przepis i sposób przygotowania na: Grzyby po litewsku

Grzyby oczyścić, opłukać, pokroić na plasterki. Obraną cebulę posiekać, podsmażyć na maśle. Dodać grzyby i dusić, aż zmiękną. Chleb pokruszyć. Jaja ugotować na twardo, ostudzić, obrać, pokroić jak najdrobniej. Grzyby wymieszać ze śmietaną, chlebem i jajami. Przyprawić pieprzem i solą, podgrzać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak