Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grzyby na chmurce z kaszy gryczanej

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Grzyby  leśne na chmurce z kaszy gryczanej to pyszna i prosta przystawka, która posmakuje każdemu.

Składniki:

Skład

grzyby leśne 500 gramów
kasza gryczana 200 gramów
cebula 1 szt.
marchew 1 szt.
czosnek 1 ząbek
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
masło 82% 1 łyżka
pietruszka 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Grzyby na chmurce z kaszy gryczanej

Kaszę gryczaną ugotować jak podaje producent na opakowaniu.
Grzyby przebrać, oczyścić i opłukać na sitku pod bierzącą wodą, osuszyć. Wrzucić do wrzątku i gotować kilka minut a następnie podsmażyć na maśle do momentu aż będą miękkie z zeszkloną wcześniej cebulą. Doprawić solą i pieprzem, dodać zmielony przez praskę ząbek czosnku. Smażyć jeszcze 2 minuty.
Marchew obrać, pokroić w talarki i ugotować na parze przez 20 minut.
Na kaszę gryczaną wykładać grzyby, ozdobić natką pietruszki i marchewką. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak