Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

grzyby marynowane zielonki i gąska szara

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

grzyby leśne
ocet 10 % 1 szkl.
woda 2,5 szkl.
sól do smaku
cebula 1 szt.
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt.
Pieprz czarny ziarnisty Prymat kilka szt.
Gorczyca biała cała Prymat kilka ziarenek
Ziele angielskie całe Prymat kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: grzyby marynowane zielonki i gąska szara

grzyby oczyścić umyć odgotować dodać cebulę i osolić,po ugotowaniu odcedzić i przygotować zalewę z octu i wody to przegotować,grzyby włożyć do słoików dodać przyprawy i cebulkę zalać zalewą zakręcić słoiki i pasteryzować ok.10min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 03.01.2013 09:17
uwielbiam takie grzybki !
Adamorek 18.08.2012 15:05
akurat sezon
Wafelek2601 09.12.2011 11:36
super
Grazyna0211 16.04.2011 14:28
zakąska jak trzeba

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak