Grzyby marynowane

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ocet

    1 szklanka
  • woda

    5 szklanka
  • sól

    6 łyżeczek
  • cukier

    12 łyżeczek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Grzyby obgotować 3 min. Do słoików powkładać grzyby, trochę cebuli pokrojonej w krążki. Dodać po kilka ziaren ziela angielskiego i liści laurowych. Zalać gorąca zalewa.
Pasteryzować kilka min.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
jasiek 26.09.2011 00:48
super grzybki
Ewa/kalapurtka 21.09.2011 22:09
pycha
gosia561 15.09.2011 20:34
świetne grzybki
agata1722 09.08.2011 13:28
sezon się zaczął można działać
marcia71 12.07.2011 09:48
jesienne smaki
agata1722 19.08.2010 08:12
najlepsze są takie najmniejsze sztuki-pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat