grzyby marynowane

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • grzyby leśne

    500 gram
  • woda

    4 szklanki
  • ocet

    1 szklanka
  • sól

    2 lyżeczki
  • cukier

    2 łyżeczki
  • Liść laurowy suszony Prymat

    3 sztuki
  • ziele angielskie

    5 sztuki
  • Pieprz czarny ziarnisty Prymat

    5 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Grzyby oczyszczamy, myjemy, większe kroimy na ćwiartki. Przed włożeniem do słoików trzeba je obgotować 10-15 minut, a następnie odcedzić na sicie i przełożyć do słoików. Zalać gorącą zalewą. Słoiki pasteryzujemy ok.15 minut

zalewa:
Wodę gotujemy z octem, cukrem, solą oraz pieprzem,zielem angielskim i liściem laurowym.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
wiola28a 25.09.2017 12:45
pyszności z górnej półki!
jejkuchnia 24.09.2017 16:37
Uwielbiam do wszystkiego. :D

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat