Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grzyby marynowane

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

grzyby leśne ok. 1 kg
cebula 15 dg

Zalewa

woda 0, 4 litra
ocet 10 % 0, 2 litra
cukier 10 dg
sól 1 dg

Przyprawy

Pieprz czarny ziarnisty Prymat
ziele angielskie
Gorczyca biała cała Prymat
Goździki całe Prymat
chrzan

Przepis i sposób przygotowania na: Grzyby marynowane

Kapelusze grzybów umyć i oczyścić. Gotować przez 15 minut w wodzie z dodatkiem soli i kwasku cytrynowego. Następnie odcedzić, przelać zimną i przegotowaną wodą oraz ułożyć w słojach. Dodać do nich grube krążki cebuli oraz przyprawy. Z podanych składników ugotować zalewę. Gorącą zalewą zalać grzyby. Pasteryzować około 45 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak