Grzyby marynowane

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

gniazd

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

gniazda

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wiaderko maślaków lub innych grzybów

  • ocet

    1,5 szkl
  • cukier

    1 szkl
  • sól

    1 łyżka
  • ziarenka pieprzu

  • ziele angielskie

  • Liść laurowy suszony Prymat

  • cebula

    3 szt
  • Zalewa:

    3 litry
  • woda

    3 litry
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Grzyby oczyścić (z kapeluszy maślaków zdjąć skór¬kę), umyć, obgotować w osolonej wodzie. Odcedzić. Przygotować zalewę z wody, octu, cukru, soli i przy¬praw. Dodać pokrojoną w talarki cebulę. Do gorącej zalewy włożyć grzyby i gotować około 15 minut. Następnie włożyć do słoików, zamknąć. Pasteryzować 20 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Andysz 25.01.2013 13:21
smaczne na pewno;]
Ewelina38 06.04.2011 22:36
no jednak nie, nie chce mi się wczytać na serwer..... :( a takie ładne miałam ..... ale grzybeczki polecam
Ewelina38 06.04.2011 22:35
no jednak nie, nie chce mi się wczytać na serwer..... :( a takie ładne miałam ..... ale grzybeczki polecam
Ewelina38 06.04.2011 22:33
uwielbiam grzybeczki marynowane... i pozwoliłam sobie na dodanie fotki :)
Alicja34 20.08.2010 21:05
dobre

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat