Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grzyby marynowane

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wiaderko maślaków lub innych grzybów
ocet 1,5 szkl
cukier 1 szkl
sól 1 łyżka
ziarenka pieprzu
ziele angielskie
Liść laurowy suszony Prymat
cebula 3 szt
Zalewa: 3 litry
woda 3 litry

Przepis i sposób przygotowania na: Grzyby marynowane

Grzyby oczyścić (z kapeluszy maślaków zdjąć skór¬kę), umyć, obgotować w osolonej wodzie. Odcedzić. Przygotować zalewę z wody, octu, cukru, soli i przy¬praw. Dodać pokrojoną w talarki cebulę. Do gorącej zalewy włożyć grzyby i gotować około 15 minut. Następnie włożyć do słoików, zamknąć. Pasteryzować 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 25.01.2013 13:21
smaczne na pewno;]
Ewelina38 06.04.2011 22:36
no jednak nie, nie chce mi się wczytać na serwer..... :( a takie ładne miałam ..... ale grzybeczki polecam
Ewelina38 06.04.2011 22:35
no jednak nie, nie chce mi się wczytać na serwer..... :( a takie ładne miałam ..... ale grzybeczki polecam
Ewelina38 06.04.2011 22:33
uwielbiam grzybeczki marynowane... i pozwoliłam sobie na dodanie fotki :)
Alicja34 20.08.2010 21:05
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak