Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grzyby marynowane

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grzyby leśne 1 kg
woda 3 szklanki
sól 1 łyżeczka
Zalewa:
woda 3 szkalnki
ocet 10 % 1 szklanka
cukier 2 łyżeczki
pieprz ziarnisty
Liść laurowy suszony Prymat
cynamon Prymat szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Grzyby marynowane

Grzyby oczyszczamy ,płuczemy wkładamy do garnka zalewamy wodą ,solimy i gotujemy przez 10 minut.Zaś w drugim garnku przygotowujemy zalewę , wszystkie składniki łączymy ze sobąi gotujemy 5 minut.Obgotowane grzyby odcedzamy , wkładamy do słoików ,które wcześniej wyparzyliśmy wraz z nakrętkami, zalewamy gorąca marynatą octową i zakręcamy.Słoiki obracamy do góry denkami, nakrywamy ręcznikiem kuchennym i pozostawiamy do całkowitego przestudzenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ana00 01.08.2014 20:35
uwielbiam ;)
okrysia 28.12.2013 08:27
SMACZNE TO!
Izka192 27.12.2013 12:56
uwielbiam marynowane grzybki
Katarzyna/kate1980 11.11.2013 18:49
uwielbiam grzybki marynowane
gosia56 31.10.2013 08:43
super zapasy
Margo1 30.10.2013 09:04
ja tylko zbieram jeden gatunek grzybów ,same podgrzybki .I marynatę robię tylko jedną .
SmacznaPyza 29.10.2013 14:33
do każdego gatunku grzybów taka sama marynata ?
Anna169Hosz 29.10.2013 11:43
Z cyanmonem jeszcze nie robiłam.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak