Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

grzyby marynowane

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula 1 szt
ziele angielskie do smaku
Liść laurowy suszony Prymat do
ocet 250 ml
woda 750 ml
cukier 2 łyżki
sol1 łyżka
grzyby leśne 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: grzyby marynowane

Grzyby gotujemy w pierwszej wodzie 30 minut. następnie przecedzamy i gotujemy 15 minut w drugiej wodzie. Odcedzamy. Wkładamy do słoików gorące grzyby. Dokładamy po plasterku cebuli, ziele angielskie,liście laurowe.
Całość zalewamy przygotowanym octem.Ocet mieszam, cukrem i solą.Gotujemy.Zalane słoiki zakręcamy i pasteryzujemy 10 minut. Gotowe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mela25 29.08.2012 08:11
uwielbiam grzyby marynowane
wiola333 28.08.2012 09:52
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak