Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grzyby marynowane

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grzyby świeże 1 kg
cebula 2 szt
woda 2 szkl
ocet 10 % 1 szkl
sól do smaku
pieprz do smaku
cukier do smaku
ziele angielskie do smaku
Liść laurowy suszony Prymat do smaku
Gorczyca biała cała Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Grzyby marynowane

Oczyszczone grzyby gotujemy w zależności od rodzaju od 5-20 min we wrzącej osolonej wodzie. Po ostudzeniu grzyby wkładamy do słoików, przekładamy cebulą w krążki i zalewamy gorącą zalewą zrobioną z wody, octu i przypraw. Pasteryzować ok godzinę.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak