Grzyby marynowane

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • grzyby

    0,5 kg
  • woda

    1 l
  • ocet

    1 szkl
  • cukier

    1 łyż
  • Liść laurowy suszony Prymat

    4 listki
  • ziele angielskie

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Grzyby dokładnie oczyścić, umyć, gotować ok 10 minut. Następnie odsączyć przez sitko. Czynność powtórzyć 3 razy. Ostatnim razem grzyby gotować 30 minut. Odsączone grzyby włożyć do słoików. Przygotować zalewę: szklankę octu rozcieńczyć z litrem wody, dodać cukier, sól, liście laurowe, ziele angielskie oraz pieprz. Zagotować. Zalewę wlać do słoików, szczelnie zakręcić. Gotowe!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
agata1722 14.01.2011 13:01
pyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat