Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grzyby marynowane

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

woda 4 szklanki
ocet 10 % 1 i 1/3 szklanki
sól 7 płaskich łyżeczek
Liść laurowy suszony Prymat 3-4 szt
cukier 0,5 szklanki
grzyby leśne ile nazbieram
cebula 2-3 szt
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 10 ziaren
Ziele angielskie całe Prymat 6-8 ziaren

Przepis i sposób przygotowania na: Grzyby marynowane

grzyby czyścimy ,gotujemy w osolonej wodzie.
Zalewa
Woda,ocet ,cukier -gotujemy.
do wyparzonych słoików wrzucamy pokrojoną cebulę,kilka ziaren pieprzu ,ziarenko ziela angielskiego,kawałek listka. Wkładamy gorące odcedzone grzybki i zalewamy gorącą zalewą. Zakręcamy i stawiamy na pokrywce.
Jeżeli zostanie zalewy ,przelewamy zimną do słoiczka i zostawiamy na kolejne zbiory grzybków

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

angelika14 03.07.2012 10:46
rewelacja
Ewelina38 02.08.2011 10:09
pyszne grzybeczki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak