Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grzyby marynowane

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

grzyby leśne

Przepis i sposób przygotowania na: Grzyby marynowane

Zalewa:
2 szkl. wody, 1 szkl. octu, 4 łyżki cukru (nie kopiate), 1/2 łyżeczki soli

Grzyby gotować 10 min., zbierać szumowiny, odcedzić i przelać zimną wodą.
Do słoików dać 1 ziele angielskie, troszkę liście laurowego (mniej niż pół), 3 ziarenka pieprzu, marchew podgotowaną i cebulę przelaną wodą po gotującej marchwi (ma być sparzona). Układać warstwami grzyby i marchew z cebulą, zalać zalewą gotującą się (słoiki gotować 15 minut).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iwona332 19.08.2011 10:28
super
agata1722
agata1722 09.08.2011 13:30
sezon się zaczął można działać

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak