Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grzyby leśne w sosie własnym

3.0
(19)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

grzyby leśne Maślaki
grzyby leśne Borowiki
grzyby leśne Podgrzybki
cebula
Ziele angielskie całe Prymat
Liść laurowy suszony Prymat
sól i pieprz
olej rzepakowy
czosnek

Przepis i sposób przygotowania na: Grzyby leśne w sosie własnym

Grzybki oczyścić, umyć i dobrze odsączyć. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na oleju. Dodać grzyby pokrojone w dowolne kawałki i razem poddusić dodając przyprawy u podlewając niewielką ilością wody. Po chwili mieszania nakryć i dusić 20 minut. Podawać z ziemniakami, kopytkami, makaronem lub dowolną kaszą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 28.09.2017 07:06
U mnie od piątku się suszyły - z dwóch wyjazdów do lasu była masa grzybków. Ale po wysuszeniu został 2L słoik ☺ Za to zapach w domu zniewalający ☺
jejkuchnia 25.09.2017 14:09
Moje się właśnie suszą. :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak