Grzyby leśne w sosie własnym

Grzyby leśne w sosie własnym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • grzyby leśne

    Maślaki
  • grzyby leśne

    Borowiki
  • grzyby leśne

    Podgrzybki
  • cebula

  • Ziele angielskie całe Prymat

  • Liść laurowy suszony Prymat

  • sól i pieprz

  • olej rzepakowy

  • czosnek

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Grzybki oczyścić, umyć i dobrze odsączyć. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na oleju. Dodać grzyby pokrojone w dowolne kawałki i razem poddusić dodając przyprawy u podlewając niewielką ilością wody. Po chwili mieszania nakryć i dusić 20 minut. Podawać z ziemniakami, kopytkami, makaronem lub dowolną kaszą.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Habibi 28.09.2017 07:06
U mnie od piątku się suszyły - z dwóch wyjazdów do lasu była masa grzybków. Ale po wysuszeniu został 2L słoik ☺ Za to zapach w domu zniewalający ☺
jejkuchnia 25.09.2017 14:09
Moje się właśnie suszą. :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat