Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grzyby jak schabowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Lista składników

golonka wieprzowa 2 szt.
cebula biała 2-3 szt.
włoszczyzna 1 pęczek

bulion

woda
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
ziele angielskie 4-5 szt
bulion warzywny 1 kostka
sól 4 łyżeczki

marynata

piwo ciemne 350 ml
czosnek ząbki 4 szt
majeranek 1 łyżka
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Grzyby jak schabowe

Kroki postępowania

1
Golonki gotować w wodzie z bulionem, listkiem, zielem, pieprzem i solą przez ok. godzinę
Krok 1 - Grzyby jak schabowe foto
2
Następnie dodać włoszczyznę i gotować kolejną godzinę
Krok 2 - Grzyby jak schabowe foto
3
Z podanych składników przygotować marynatę (czosnek przecisnąć przez praskę) i zalać golonki. Odstawić na ok. 2 godziny obracając je co jakiś czas
Krok 3 - Grzyby jak schabowe foto
4
Golonki przełożyć do naczynia żaroodpornego, obłożyć cebulą i polać marynatą. Marchewkę z wywaru pokroić i dorzucić do goloneczek
Krok 4 - Grzyby jak schabowe foto
5
Pieczemy w temp. 200 st ok. 40-45 minut co jakiś czas podlewając marynatą.
Krok 5 - Grzyby jak schabowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

asiczekz 11.03.2015 20:43
właśnie zobaczyłam jakiego byka zrobiłam w tytule ;( nie wiem jakim cudem, ale miał on mieć w nazwie gooneczki
jasiek 21.02.2015 12:49
ciekawy pomysł
Joannasz3190 21.02.2015 12:18
Pyszności :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak