Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

Grzyby duszone

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

grzyby
1 kg
masło
150 g
śmietana
1/2 szklanki
mąka
1 łyżka
pietruszka zielona

Przepis i sposób przygotowania na: Grzyby duszone

Młode, zdrowe grzyby wymyć oczyścić i pokroić w talarki dusić na maśle i śmietanie pod przykryciem. Gdy grzyby będą miękkie, zaprawić mąką i masłem, gotować jeszcze chwilę, przed podaniem posypać zieloną pietruszką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marta34 05.05.2012 21:44
dobre
Natalia40 13.04.2012 23:54
uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak