Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grzyby do zupy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 2 łyżki
masło 2 łyżki
jaja 2
sól
grzyby suszone 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Grzyby do zupy

Ucieramy łyżkę masła z żółtkiem na puszystą masę. Dodajemy sól i posiekane grzyby. Na koniec dodajemy ubite białka. Mieszamy dodając mąkę. Drugą łyżkę masła rozpuszczamy na patelni i wlewamy ciasto. Smażymy na małym ogniu. Kroimy w kostkę i podsuszamy w piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak