Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grzybowo-jarzynowa feeria smaków

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

duża marchewka 1 szt
duza pietruszka 1 szt
por 10 dkg
koncentrat pomidorowy 1 szklanka
Przyprawa do zup i potraw Kucharek
słodzik w proszku 1 szczypta
Czosnek niedźwiedzi suszony Prymat
grzyby 40 mrożone (typu: gołąbek jadalny)
cebula 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Grzybowo-jarzynowa feeria smaków

Cebulę kroimy w drobną kostkę, pora w ćwierć-plasterki. Marchewkę i pietruszkę kroimy julienne, grzyby w paski o szerokości ok.0,5 cm. Na suchą teflonową zimną patelnię wsypujemy jarzyny, włączamy niewielki gaz, smażymy 15 minut często mieszając. Dokładamy grzyby, wlewamy sok pomidorowy, mieszamy i dusimy pod przykryciem kolejne 15 minut. Na końcu przyprawiamy, dokładnie mieszamy i zdejmujemy z ognia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renataj 11.12.2011 09:44
Pycha
Sarenka 08.05.2011 14:15
Aromatyczna, fajna propozycja.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak