Doradca Smaku logoandPrymat logo
Najlepsze przepisy na grilla SPRAWDŹ

Grzybowe kotlety

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 5+ os.

Składniki:

bułka czerstwa
2 sztuki
jajko
4 sztuki
cebula
1 sztuka
masło
160 gram
sól do smaku
Sklep Prymat
kostki rosołowe
2 sztuki
Bułka tarta klasyczna Prymat
2 łyżki
Pieprz czarny mielony Prymat
1 łyżeczka
Sklep Prymat
grzyby leśne
1 świeże

Przepis i sposób przygotowania na: Grzybowe kotlety

Oczyszczone i umyte grzyby gotować w wodzie z dwoma kostkami rosołowymi przez 30 minut. Następnie grzyby dokładnie odsączyć i zmielić w maszynce do mięsa. Bułki namoczyć w wodzie, a gdy już zmiękną odcisnąć wodę i dodać bułki do grzybów. Następnie dodać żółtka, posiekaną i podsmażoną na maśle cebulę, sól, pieprz, bułkę tartą. Białka ubić na sztywną pianę i dodać do całości. Wszystkie składniki wymieszać razem delikatnie aby masa była pulchna. Z masy formować płaskie, okrągłe kotlety, obtoczyć w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Emilia22 01.09.2012 20:08
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak