Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grzybowe gołąbki

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 1 główka
cebula biała 2 szt
ryż 1/2 szkl
śmietana 2 szkl
keczup pikantny 2 łyżki
sól do smaku
pieprz mielony do smaku
grzyby leśne 1/2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Grzybowe gołąbki

Kroki postępowania

1
Kapustę wkładamy do wody i obgotowujemy, następnie oddzielamy liście i na każdym nakładamy farsz przygotowany z ryżu ugotowanego metodą absorpcji połączonego z grzybami pokrojonymi i podsmażonymi z pokrojoną w kostkę cebulką, a następnie doprawionymi do smaku solą i mielonym pieprzem. Zwijamy gołąbki.
Krok 1 - Grzybowe gołąbki foto
2
Na patelni rozgrzewamy olej i obsmażamy gołąbki, następnie przekładamy do rondla i zalewamy śmietaną wymieszaną z keczupem.
Krok 2 - Grzybowe gołąbki foto
3
Gołąbki dusimy w sosie około 40 minut aż kapusta będzie miękka
Krok 3 - Grzybowe gołąbki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halina17 29.10.2013 09:53
Dobre gołąbki z farszem grzybowym.
Krzysztof15 29.10.2013 09:16
musza byc pyszne
Zdzisław 29.10.2013 08:26
apetyczne gołąbki
Mniam 29.10.2013 08:13
Przepyszne gołąbki.
Konczi 29.10.2013 07:49
gdyby tak poczęstować się takim gołąbeczkiem - super wygląda, chciałoby się zjeść
Gracer 29.10.2013 07:42
na takie mam ochotę
Megg 29.10.2013 07:07
super smaczne gołąbki
bog.sa 29.10.2013 06:58
brzmi ciekawie
iwi 29.10.2013 06:35
Przepyszne są napewno

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak