Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grzybowa na mięsie z ugotowanym ryżem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

ryż ugotowany 2 woreczki,
podgrzybki 600 g,
woda zimna 2 litry,
porcja rosołowa 1 szt,
wołowina 300 g, rosołowe
indycza szyjka 1 szt,
kostka rosołowa 1 szt,
marchewki 2 szt,
pietruszka 1 szt,
seler kawałek
cebula 1 szt,
masło klarowane 3 łyżki,
sól i pieprz do smaku,
Liść laurowy suszony Prymat 2
Ziele angielskie całe Prymat 3 -4 ziarenka,
przyprawa uniwersalna Kucharek do smaku,

dodatkowo;

śmietana 30% 200 ml,

Przepis i sposób przygotowania na: Grzybowa na mięsie z ugotowanym ryżem

Mięso dokładnie płuczemy, myjemy wkładamy do garnka zalewamy zimną wodą doprowadzając do wrzenia,ściągamy szumowiny dodajemy obrane warzywa.
Obrane, oczyszczone grzyby podsmażamy na maśle z dodatkiem obranej pokrojonej cebuli.
Po podsmażeniu grzyby dodajemy do rosołu.
Gotujemy do miękkości warzyw, dodajemy, kostkę rosołową, ziele angielskie oraz listek laurowy.
Gotujemy jeszcze około 15 - 20 minut, dodajemy wcześniej ugotowany ryż. (ryż ugotowany według opisu na opakowaniu)
Gotujemy jeszcze chwile, następnie zupę zaprawiamy śmietaną 30 %.
Doprawiamy do smaku przyprawą uniwersalną, w razie potrzeby solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 02.11.2017 23:21
Dobra zupa.
Bożena Matuszczyk 25.10.2017 12:30
I ja sie z Tobą zgadzam.;)
jejkuchnia 20.10.2017 12:30
Wszystko, co z grzybów jest pyszne!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak