Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grzybowa jajecznica

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

grzyby leśne ok 12 szt
jajko 5 szt
cebula 1/2 szt
bazylia świeża ok 2-3 listki
natka pietruszki
sól
masło

Przepis i sposób przygotowania na: Grzybowa jajecznica

Grzyby obrać, opłukać i pokroić w paski. Na patelni rozgrzać masło dodać grzyby i oprószyć solą. Dusić przez chwilę. Dodać drobno pokrojoną cebulę, wymieszać.
Do miseczki wybić jajka i dodać drobno pokrojoną natkę pietruszki i listki bazylii.
Wylać jajka na grzyby i smażyć do ulubionej konsystencji.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 15.02.2017 20:01
bardzo smaczna,tez bym zjadła
Bożena Matuszczyk 15.02.2017 16:55
Pyszna jajecznica wpraszam sie na takie pyszności;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak